Június 21-23, Orotva

A Gyógyító Érzések Fesztivál idén 6-ik alkalommal kerül megszervezésre Orotván, amely egy kis baráti találkozóból fejlődött nemzetközi kulturális eseménnyé, ahol évente 100-150 ember jelenik meg.

Lehetőséget biztosítunk, hogy az esemény résztvevői megtapasztalhassák a természet közelségét, megismerkedhessenek a gyógynövények világával és közösségi élménnyel gazdagodva térhessenek vissza a mindennapokba.

A Gyógyító Érzések a Halasági-Csibi Egyesület fő kulturális eseménye, egy közösségi találkozó a tagok és szimpatizánsok együttműködő részvételével. Napközben ismeretterjesztő előadások, hagyományos népi műsorok, természetgyógyászati kezelések, és egyéb kreatív alkotó foglalkozások kapnak otthont, este pedig a tábortűz mellett világzenével, autentikus népzenével és tánccal ünnepelünk.

Célunk, hogy összegyűjtsük, alkalmazzuk és bemutassuk azon módszereket, amelyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez, a természet védelméhez és közösségünk fejlődéséhez, mindezt egy kulturális rendezvény keretében, lehetővé téve az ember és természet harmonikus kapcsolatát.

Az esemény ideje alatt működő tevékenységek: zene és tánc, zsonglőrködés és egyéb ügyességi játékok, lovaglás, gyógynövény ismertető programok, ismeretterjesztő előadások, kézművesség és természetgyógyászat; ezenfelül rendelkezésre áll mozi, büfé és teaház, színpad, játszótér, tábortűz és egyéb közösségi terek.

Az alulról szerveződő közösségi tevékenységünk hiánypótló és példaértékű a hagyományos népi gyógyászat és gyógynövénytermesztés területén, ahol családi tradíciókat és a hagyományokat tisztelő életet élhetünk. Eddigi rendezvényeink is a közösség minden tagjában életre szóló élményként élnek, ennek lehetőségét szeretnénk elérhetővé tenni még szélesebb körben. A támogatás nagy segítséget jelent tevékenységünk hosszú távú megalapozásához, és a fesztivál sikeres megtartásához (Gyógyító Érzések Fesztivál, 2019. június 22-23., Orotva), ahol szívesen látjuk.

Next Post